Wednesday, November 08, 2006

onsekizekimikibindört

"ya içindesindir çemberin ya dışında yer alacaksın.."
bu sözleri dinlediğimde aklıma kümeler konusunda işlediğimiz venn şeması ve hayatım geliyor.. hayatımda iki küme var,A ve B.. bunların kesişimi derslerimizde gördüğümüz gibi oval değil ama, birbirlerine teğet geçiyorlar sadece..ve kesiştikleri o noktada ben de hayatımı sürdürmeye çalışıyorum..
bu iki küme bazen,bir saatin dişlileri gibi,birbiri etrafında dönüyor bir doğru boyunca ve ben yürüyorum.. gerçi matematiksel tanımı doğru ama,yaşamsal olarak eğribüğrüye daha uygun..
böyle yaşamak kolay birşey sanma ama.. zorluğunu anlatabilmek için bir başka örnek vereyim..hani genelde filmlerin zorlu sahnelerinde vardır,iki tarafı da uçurum olan ince bir toprak parçasından yürümeye çalışır insanlar.. tamtamına öyle işte, işin zorluğu..
ne kahveyim,ne süt.. sütlü kahveyim.. dur düzeltmem lazım,yanlış anlaşılma olmasın diye..birçok siyahım, birçok beyazım var..var da,ben gri de görünmüyorum...ne zor bir bilsen..
var olma çabasını daha da yokuşa süren birşey..o halde rol yapıyorsun diyeceksin,çevrendeki herkese..
o anlamda rol yapmıyorum ki,dedim ya hem buyum,hem de şu diye..araflıyım ben,dünyada bile..

1 comment:

nox said...

"düzeltmem lazım,yanlış anlaşılma olmasın diye"...yazılar öncesinde yazdığın dur düzeltiyim,anlaşılsın diyen düşüncene güzel örnek :)
dünya yuvarlakmış.

şimdi şarkı sözünü yine fark ettim.çemberin dışında isen ve içini merak ediyorsan...çemberin içindeysen ve dışını merak ediyorsan..çember duvardır,geçit vermez; içi de dışı da bir..çemberin kendi ise ne dışında ne içindedir, ne tüh tüh, yazık yazık durum..çember için,içi için, dışı için..ama çember olmasa iç dış çember de olmamış,fark ayırt edilmemiş olurdu.bu nedenle iyi de varmış, yupu mupi..
:)